Krastavce dobro oprati
Kupila sam juče 2 vrste krastavaca - ove u činiji baš sitne i nešto malo veće
Sitnih krastavaca je bilo o,878 kg
A krupnih 2,254 kg
Dobro oprane krastavce složim u emajlirane posude - ovoga puta manje u šerpu i veće u lonac i nalivam hladnim nalivom. Tako radim već 26 godina.
Ovako izgledaju ti veći u svom nalivu sa začinima
I DAN:
Povrće kupljeno, dooobro oprano, očišćeno, iseckano, stavljeno u emajlirane sudove i naliveno hladnim nalivom - koji se ne kuva.
Povrće kupljeno, dooobro oprano, očišćeno, iseckano, stavljeno u emajlirane sudove i naliveno hladnim nalivom - koji se ne kuva.
Ja povrće ne kupujem na meru za turšiju, nego pošto turšiju pravim iz nekoliko puta, kupim samo ono što mi se tog trena dopadne.
Dobro oprano i iseckano povrće je stavljeno u emajlirano posuđe i naliveno. Dodati su mu i začini - po želji šta ko voli.
Ja sam sinoć stavila: sušenu mirođiju, lovorov list i zrna bibera. Ovih dana dodaću još nešto.
Turšija kod mene stoji u ovom posuđu nekoliko dana UZ STALNO MEŠANJE - svaki dan po nekoliko puta.
I evo kako je glasio recept:
za 4 kg povrća:
1/2 l alkoholnog sirćeta,
2 l vode,
3 kašike soli - 45 gr,
1,5 kašika šećera - 22,5 gr,
5 gr vinobrana;
nastavak priče i slika ovih dana sledi ...
za 4 kg povrća:
1/2 l alkoholnog sirćeta,
2 l vode,
3 kašike soli - 45 gr,
1,5 kašika šećera - 22,5 gr,
5 gr vinobrana;
nastavak priče i slika ovih dana sledi ...
Mirise zimnica do mene!
ОдговориИзбриши