Potrebno
je:
2
pakovanja turskog keksa (Petit beurre punjenog čokoladom),
4
kesice pudinga od karamele,
250 gr
maslaca ili margarina (šta više volite),
9 kašika šećera i 1-2 vanilin-šećera sa okusom limuna ili pomorandže
(ima ih u radnjama Super Vero)
9 kašika šećera i 1-2 vanilin-šećera sa okusom limuna ili pomorandže
(ima ih u radnjama Super Vero)
9
kašika sećera
500
g šlag krema
1,5 l mleka
Ja stavljam ovaj puding Dr Oetker
1,5 litar mleka - 1 litar za puding, odnosno fil i
0,5 litara za šlag-krem
2 x 125 gr maslaca
Vanilin-šećer grčki
levo sa ukusom limuna, desno sa ukusom pomorandže
(njih nabavljam u radnjama Super Vero i cena im je negde oko 15,oo dinara)
2 x 300 gr turskog keksa Petit beurre čoko
Najpre volim da poređam keks u pleh da vidim kako će to otprilike izgledati.
Ovakve torte je bolje slagati u plehu, jer forma ostaje kompaktna.
I od ove količine ispadne veliki pleh tzv. đuveč i visine 5 redova
Zatim sav taj keks prebacim lepo na sto
500 gr šlag krema umutim čvrsto sa 4,5 dcl mleka
Za ukrašavanje obično koristim čokoladne mrvice i opiljke čokolade koje donosim iz Grčke
ali i naši Dr Oetker su sasvim ok
500 gr šlag-kreme plus 4,5 dcl mleka
4 kesice pudinga od karamele skuvano u 1 litar mleka (sa 9 kašika šećera)
Umućeni šlag krem
Kada se skuvani puding lepo prohladi, posebno umutim 250 gr maslaca sa 4 kašike šećera. U lepo umućeni maslac dodajem po nekoliko kašika pudinga i mutim da se dobije lepa krema.
Ovaj keks se NE natapa, nego samo ređa u pleh. E sada, problem malo jeste mazati fil po takvom keksu, jer se keks malo podiže i lepi za kašiku ali polako.
Redosled slaganja torte glasi:
I --- keks, fil, šlag-krem
II --- keks, fil, šlag-krem
III --- keks, fil, šlag-krem
IV --- keks, fil, šlag-krem
V --- keks, fil, šlag-krem
I odozgo ukrasiti po želji.
P r i j a t n o !!!
U Beogradu,
dana 15.11.2o17. godine
Нема коментара:
Постави коментар