Ova šolja se uzima kao mera
Potrebno je:
šolja za belu kafu = šolja za BK
za svetliji-donji deo:
3 jaja
6o gr butera
1 šolja mleka,
4 ravne šolje brašna,
1 prašak za pecivo,
1 prepuna šolja šećera,
1 vanilin-šećer,
1 seckana ili rendana kora limuna/pomorandže,
* iseckati na kockice sledeće:
1 šolju oraha,
1 šolju suvih smokava,
1 šolju suvih kajsija,
1 šolju suvog grožđa (koje je prethodno bilo potopljeno u rum)
za gornji tamniji deo još i:
2 kafene kašičice kakaoa
Ovo je mera za 3 ovakve posude
jaja i buter dobro umutiti, pa dodati mleko,
brašno i prašak za pecivo, šećer i vanilin-šećer,
koru od pomorandže ili limuna
---
Zamesiti testo i ostaviti ga da se odmara oko 3o minuta.
Nakon toga tek dodati sve iseckane sastojke.
Za pečenje je potrebno 3 duguljaste posude (kao na ovoj slici gore).
2/3 ovako napravljenog testa izliti u 3 posude, koje su podmazane brašnom i buterom,
a u poslednju trećinu dodati kakao i sipati preko svetlijeg testa.
Peći 3o do 4o minuta.
Koristan savet:
Jedan kolač možete odmah koristiti, a preostala 2 možete zamrznuti - postupak je isti kao i kod zamrzavanja i odmrzavanja hleba.
Нема коментара:
Постави коментар