Pravila sam juče po II put ove godine ovaj pekmez od pomorandži. Sada sam pravila uz pomoć moje drage prijateljice Ane Đokić, koja mi je savetovala da ubacim malo i kore od narandže. ;)
Dakle, postupak je bio sledeći:
1 kg očišćenih pomorandži,
3oo gr šećera,
1 džem-fiks 2:1,
šta je to džem-fiks 2:1 možete pronaći OVDE
kuvana kora od 5-6 narandži (dobro koru operite na način kako to već uobičajeno radite, zatim koru kuvati u 7 voda), na kraju sam je samlela u secku (moj je BOSCH)
1 Dolčela limun šećer;
Kuvati na uobičajeni način. Ja teglice najpre zagrejem u rerni na temperaturi 5o stepeni, sipam pekzmez u teglice i vratim do sutradan da se lepo ohladi u rerni). Sutradan ih samo lepo povežem najpre celofanom, pa zatim tek za neki dan stavim i poklopce.
Ovo je vanil-šećer koji sam dodala u pekmezić radi arome.
Ja uglavnom koristim ovaj
ovaj mi se pekmezić baš, baš dopada .. ;))) mmmm
ОдговориИзбриши