Potrebno je:
1 glavica kelja oko 850 gr
1 krompir srednje veličine
4 šargarepice
1 kocka za supu
malo vegete
1 glavica crnog luka
suvi peršun
+
1 čaša fila od mlevenog mesa za punjene paprike
kao dodatak:
kiselo mleko ili pavlaka
Glavicu kelja najpre dobro oprati i blanširati listove.
U posebnoj šerpi zakuvati kocku supe i u njoj skuvati taj krompir isečen na kockice i te 4 šargarepice, uz dodatak 1 supene kašike ulja.
Kada su krompir i šargarepa gotovi, izvaditi ih iz te supe, a u supu ubaciti tu času fila od mlevenog mesa koji nam je prethodnog dana ostao od punjenih paprika i ubaciti 1 seckanu glavicu crnog luka.
U secku izmiksirati 1/3 listova barenog kelja i te kockice krompira.
Sve vratiti u supicu u šerpu, dodati šargarepu seckanu na kolutove i listove kelja i kuvati još neko vreme dok sve ne bude lepo raskuvano i gotovo.
Нема коментара:
Постави коментар