Sastojci:
5 jaja
100 g šećera
1 kašičica vanilin šećera
100 g mlevenog susama*
100 g mlevenog lana
(nisam imala mleveni susam, pa sam sve stavila lan)
1 kašičica praška za pecivo
300 - 500 g voća po izboru (ovoga puta breskve iz kompota)
1 kašičica praška za pecivo
300 - 500 g voća po izboru (ovoga puta breskve iz kompota)
Priprema:
Penasto umutite jaja i šećer.
Dodajte ostale sastojke, a koje ste prethodno sjedinili.
Umutite da se dobije lepa masa.
Smesu izlijte u
podmazan i brašnom posut pleh (ili obložen papirom za pečenje) tzv. manji đuveč, poređajte voće (koristila sam breskve) i pecite u zagrejanoj
rerni na 200°C
oko pola sata.
Ohlađen kolač se lepše seče.
Ohlađen kolač se lepše seče.
Kolač nije mnogo sladak i bez glutena je.
(po receptu Kristine Gašpar)
pravila Sneška
dana 24.o6.2o18. godine
Нема коментара:
Постави коментар