1) Sneška
Izdinstaš 500 gr mesa sa 1 glavicom luka
začiniš
500 gr kora ređaš redom
i kada je složena isečeš na
kocke i preliješ nalivom
dve kore pa fil na svaku drugu
koru
ravno slažem
N a l i v :
5 jaja umutiti
dodati kašičicu soli
2dcl kisele vode i malo mleka
2) moja Ljubica
ako ima 21 kora na 3x7 kora
fil mleveno meseo začinjeno
iseči na kocke pa preliti sa 2
dcl ulja koje cvrči ..
pleh da isto bude na šporetu
ulje ide među isečene žljebove
N a l i v :
5 jaja, 1 pavlaka,
malo mleka i 1 prašak za pecivo
3) Pauna
5oo gr kora
meso od 300 do 500 gr
luka po ukusu ja 4 glavice i
2 šargarepe manje
Kad izdinstaš dodaš 1 pavlaku i
ređaš
obavezno 3 kore dole i 2 na vrh
zarežeš
složiš pa preliješ jajima i
mlekom a kore heljdine
P r e l i v :
zaliješ sa 3 do 4 jajeta i
pečeš
Mogu i kore od lazanje.
mleka oprilike 1/2 litre
Bez ulja. Samo po dnu tepsije.
A stavljaš pavlaku kad to
izdinstaš te bilo bi premasno još i ulje
ne stavljaš nadev na svaku koru
već raspodeliš
ja to odokativno
Нема коментара:
Постави коментар