za linzer testo:
2 jaja
3 žumanca
35o gr margarina ili maslaca
3oo gr šećera
75o gr brašna
ovako izgleda nakon pečenja od 5 do 6 minuta testo za 1 tartaletu
Unutra u korpicu ide vanil-krem i on se nanosi u obliku kupice
preko se vidi kao neki žele providni ... i okolo da bi se testo paniralo lešnicima,
premaže se takođe tim gelom
voće može biti samo jedno ili raznoliko
Ovako izgleda veliki tart u kućnoj varijanti (juče je pravila moja koleginica Tijana).
Za fil u unutrašnjosti skuvati 1 kesicu pudinga i posebno umutiti 2 kesice šlaga, pa to pažljivo sjediniti da se dobije fini, baršunasti krem.
Preko voća se može staviti žele Dr Oetker
A kako se pravi ovaj preliv, možete naći na stranici oficijelnog sajta Dr Oetker --- OVDE
Voće premazujete polako silikonskom četkicom .. ukoliko je imate.
Inače originalan kalup za izradu voćnog tarta izgleda ovako:
Нема коментара:
Постави коментар