Potrebno je:
1 kg tikvica
1/2 kg mlevenog mesa
ulje
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
100 ml kuvanog paradajza
100 gr pirinča
paradajz za zatvaranje
biber, so..
2-3 čena belog luka
peršunov list
1/2 kg mlevenog mesa
ulje
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
100 ml kuvanog paradajza
100 gr pirinča
paradajz za zatvaranje
biber, so..
2-3 čena belog luka
peršunov list
Priprema:
Ispržiti na
ulju glavicu luka i rendanu šargarepu, pa kad se proprži dodati mleveno meso
začin, so, mleveni biber i peršunov list. Pirinač oprati u nekoliko voda, pa i njega dodati ili ga skuvati. Tikvice očistiti ako su dugačke iseći ih na željenu dužinu
pa ih izdubiti i puniti pripremljenim filom.
Svaku tikvicu
napunjenu u plehu politi sa malo ulja.
Zatvarati
krugovima svežeg paradajza. Peći u rerni na 200°C 40-45 min.
Služiti toplo uz neku
čorbicu i krompir pire.
Najpre pleh
pokriti Al-folijom da se malo lepo kuva jedno 1o-15 minuta.
Tikvice pred
pečenje politi i sa malo kuvanog paradajza.
Naš novi stalak za ulje ;))
Preko svake ove tikvice politi po malo ulja
Lepo je npr puniti malo okruglih tikvica i malo crvenih paprika
7 tikvica + 3 paprike
Prekriti pleh Al-folijom da bi se malo kuvale .. ali foliju probušiti malo
****
*** Čorbica od tikvica
Ostatak fila
i tikvice udubljenje (iseckati), umutiti 1 jaje i napraviti čorbicu plus 1
kašika brašna .. napraviti neke dronjke.
*** Kako napraviti dronjke za supu/čorbu
Potrebno:
1 jaje
2 pune kašike brašna
vrlo malo ulja
nekoliko kapi vode
1 jaje
2 pune kašike brašna
vrlo malo ulja
nekoliko kapi vode
U tanjir
razbiti jaje, pa ga viljuškom malo umutiti, dodati dve kašike brašna, pa i to
mutiti viljuškom, nekoliko kapi ulja i nekoliko kapi vode. Dobro sve
izjednačiti da nema grudvica da bude glatka masa ne mnogo gusta da kad se
zahvati viljuškom pada u parčićima.
Kad supa
provri polako nagnuti tanjir da dronjci sami ispadaju iz danjira u obliku
parčića dronjaka. Promešati i pustiti da supa vri oko 5 min. da se dronjci
skuvaju t. da budu mekani. Supi dodati sitno seckanog peršunovog lista.
P r i j a t n o !!!
Evo kako to izgleda u originalu kod Bajke i Dejke u kuhinji
Нема коментара:
Постави коментар