Uvek uz pilav kuvam i domaću supu.
*** 1 kocka supe u supu i dodatak voda ***
Supu u većini slučajeva kuvam od piletine. Pileća leđa (domaća) su obavezno tu i zatim bataci, karabataci, krilca, šta već imam, 3 šargarepe, kolut celera i peršun i paštrnak .. koliko imam i 1 glavica crnog luka prepečena na plotni ili samo stavljena u supu.
Ovo je prinač koji najviše volim da kuvam i uvek je skoro na akciji kada ga kupujem.
Kada je supa skuvana, a to je otprilike oko 1 sat, nastavljam da kuvam ostala jela.
Najpre pirinač Riso Sccoti i 1 dcl ulja glaziram na tihoj vatri.
Ovoga puta dragi je poželeo da se u pilavu nađu i šampinjoni, pa je red bio da mu i ispunimo želju.
U glazirani pirinač smo dodali oko 3oo gr šampinjona očišćenih i iseckanih.
začine
2 kocke supe u pilav
već dinstani crni luk
Naš pilav sada izgleda ovako - tu sam ubacila piletinu iz supe i iseckala 3 šargarepe, isto iz supe.
Nalila sam najpre vodom i 1 kockom supe sa začinima, a zatim nadalje nalivala supicom koju smo prethodno skuvali.
P r i j a t n o ! ! !
Нема коментара:
Постави коментар