Potrebno je:
600 gr pilećeg mesa,
600 gr krompira,
1 jaje,
lovorov list,
2-3 šargarepe,
1 glavica luka,
2 zelene paprike,
1 šolja paradajza kuvanog ili
mlevenog (a može i svežeg ukoliko ga imate),
1 kašika ajvara,
1 kašičica aleve paprike,
2 kašike brašna,
1 kašika suvog začina,
50 ml ulja,
peršunov list, so..biber
Priprema:
Na ulju izdinstati seckan luk (ja luk dodajem već pripremljen u jela), dodati seckanu šargarepu, kao i seckanu zelenu papriku (ja sam ovoga puta imala crvenu).
Kad se to izdinsta dodati alevu crvenu papriku, ajvar, lovorov list. U to dodati isečen krompir i pileće meso, naliti vodom i staviti da se kuva.
***
Kad se paprikaš skuva, u njega ubaciti knedle. Njih napravite tako što ćete izmutiti viljuškom 1 jaje, dodati 1 kašiku ulja i 2 kašike brašna. Umutiti gušće testo, pa vaditi malom kašičicom i spuštati u supu. Kuvati oko 10 min. Dodati začin, so i mleveni biber. Na kraju naseckajte peršunov list.
Najpre sam na ulju izdinstala šargarepu, 1 crvenu papriku iz zamrzivača i rendanu šargarepu iz zamrzivača.
Kako ostavljam šargarepu u zamrzivaču možete pogledati OVDE.
Kada se to lepo izdinstalo, dodala sam 2 kašike ajvara, alevu papriku, začine i lovorov list.
Ja luk crni za jela ne dinstam svaki put, nego crni luk izdinstam posebno i zamrznem, pa onda samo vadim koliko mi treba i dodajem u jelo.
zamrznuti i dinstani crni luk
Na to sam dodala seckani krompir i meso. Imala sam piletinu i 1 svinjsku šniclu i sve sam to stavila ovaj put.
Nalila sam vodom lepo da ogrezne i stavila sve to da se kuva. Kada je krompir bio skuvan, sipala sam 2 dcl soka od paradajza (ovoga puta kupovnog).
*** Kako se prave knedlice odnosno noklice za paprikaš ???
Ovo su bile noklice od domaćih jaja .. to se po boji i vidi
U skuvani paprikaš ubacuju se knedle. Njih
napravite tako što ćete izmutiti viljuškom 1 jaje, dodati 1 kašiku
ulja i 2 kašike brašna. Ja u to sve volim skoro uvek da dodam i seckani peršun. Umutiti gušće
testo, pa vaditi malom kašičicom i spuštati u tečnost. U paprikaš se spuštaju tako što se svaki put kašičica umoči u tečnost, pa onda vade knedlice. Potrebno je kuvati ih oko 1o minuta i to na slaboj vatri.
Na kraju samo dodati domaći začin, začin i posuti seckanim peršunom (ukoliko volite).
P r i j a t n o !
Нема коментара:
Постави коментар