Čorba od lišća mladih rotkvica
Sastojci:
200 g lišća
rotkvica, oko 4 veze
200 g peruški mladog luka, oko 4 veze
200 g krompira, 2 manja
200 g kelerabe, 1 manja
200 g celera, 1 manji koren
200 g šargarepe, 2-3 srednje
1.5 kašičica soli
malo bibera
3 kašike maslinovog ulja
100 ml slatke pavlake (neutralne)
Postupak:
200 g peruški mladog luka, oko 4 veze
200 g krompira, 2 manja
200 g kelerabe, 1 manja
200 g celera, 1 manji koren
200 g šargarepe, 2-3 srednje
1.5 kašičica soli
malo bibera
3 kašike maslinovog ulja
100 ml slatke pavlake (neutralne)
Postupak:
1. Krompir, kelerabu, celer i šargarepu oguliti, iseći na krupnije komade, preliti litrom vode, dodati jednu kašičicu soli, kuvati do vrenja, pa na tišoj vatri još 45 minuta, poklopljeno, dok povrće ne postane meko.
2. Za to vreme sitno iseći perca mladog luka, ugrejati tri kašike maslinovog ulja i propržiti ih sa pola kašičice soli i malo bibera, dok ne uvenu. Lišće rotkvica grubo usitniti nožem.
3. Kad je povrće u šerpi omekšalo, dodati prodinstan luk i iseckano lišće rotkvica, vratiti sve na kuvanje još pet minuta. Zatim sve ispasirati štapnim mikserom zajedno sa tečnošću koja je ostala, doliti slatku pavlaku i sve promešati.
Нема коментара:
Постави коментар