PRAVI GRČKI GIROS (Danka)
Belo pileće meso ili svinjsko
iseći na šnicle (1x2 cm)
kao kada je giros gotov
i staviti u marinadu:
i staviti u marinadu:
1 glavica crnog luka
3-4 čena belog
začin C, biber, origano
kim u prahu, iscediti 1/4
limuna i dodati maslinovo ulje,
***
***
sve se izmeša i ostavi u
frižideru nekoliko sati
zagreje se rerna, na pleh se
stavi Al-folija
i preko nje pek-papir
parčiće mesa peći na foliji
i preko nje pek-papir
parčiće mesa peći na foliji
TZATZIKI
1 pavlaka, 1 kiselo mleko,
1 čen sitnog belog luka
1 svež krastavac izrendan na
krupno rende i oceđen dobro
2 kašike maslinovog ulja,
origano, so, mirođija
u TORTILJU
senf, kečap, paradajz, crveni
luk,
pomfrit
Нема коментара:
Постави коментар