Potrebno je:
ulje
400 gr mlevenog mesa,
so, biber po ukusu
ja dodajem već dinstani crni luk
***
4-5 kašika pirindža
3 veze zelja,
1 veza mladog crnog luka,
vode da ogrezne
i začina po želji
Priprema:
4oo gr mesa dinstati na ulju,
dodati soli i bibera po ukusu,
plus dinstani crni luk (u mom slučaju zaleđeni),
na kraju dinstanja samo sam posula preko mesa 4-5 kašika pirinča
Očistila sam zatim 3 veze mladog zelja i 1 vezu crnog luka
Zelje stavila u šerpu, a najpre ga dobro oprala i iseckala na deblje rezance.
Preko zelja stavila sam već pripremljeni nadev od mesa, luka i pirindža.
Odozgo iseckala i vezu mladog luka
i nalila vodom da ogrezne.
vezica mladog crnog luka
Pošto je meso bilo već dobro uprženo, zelje sam kuvala 3o minuta.
Ovo jelo možete poslužiti uz pavlaku ili kiselo mleko.
P r i j a t n o !!!
Нема коментара:
Постави коментар