Sastojci:
* 2 kg paprika
* 2 l vode
* 1 supena kašika soli
* 2 srednje šargarepe
* 3-4 čena belog luka
* sveži peršun
* biber u zrnu, so,
šećer i sirće 9%
Priprema:
Paprike
oprati, očistiti pa stavljati u kipuću vodu 3-4 min. Zatim puniti tegle i
dodavati, beli luk, peršun, šargarepu i biber u zrnu. Zatim u svaku teglu
staviti jednu kašičicu soli, jednu kašičicu šećera i po 100 ml sirćeta. Tegle
zatim naliti hladnom vodom. Zatvoriti i izvršiti pasterizaciju - 9o minuta na
9o°C.
Pre
pravljenja zimnice tegle idu u rernu 1o minuta na 1oo°C.
Prijatno!
Originalni recept je moje drage prijateljice sa FB Lete i on se nalazi ovde:
Zimnica - mesnate paprike u tegli sa neodoljivim dodacima
Ovako to izgleda kod Lete
Нема коментара:
Постави коментар