недеља, 24. јун 2018.

Kolač bez brašna




Sastojci:

5 jaja
100 g šećera
1 kašičica vanilin šećera
100 g mlevenog susama*
100 g mlevenog lana
(nisam imala mleveni susam, pa sam sve stavila lan)
1 kašičica praška za pecivo
300 - 500 g voća po izboru (ovoga puta breskve iz kompota)



  


Priprema:

Penasto umutite jaja i šećer.
Dodajte ostale sastojke, a koje ste prethodno sjedinili.
Umutite da se dobije lepa masa.




Smesu izlijte u podmazan i brašnom posut pleh (ili obložen papirom za pečenje) tzv. manji đuveč, poređajte voće (koristila sam breskve) i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata.


Ohlađen kolač se lepše seče.



Kolač nije mnogo sladak i bez glutena je. 




(po receptu Kristine Gašpar)
pravila Sneška
dana 24.o6.2o18. godine







Нема коментара:

Постави коментар