четвртак, 24. септембар 2020.

Naša prva musaka sa krompirom



Potrebno je:

7oo gr krompira
6oo gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
1 kafena kašika aleve
mleveni biber
so (može začin)

za naliv:

3 jaja
1 pavlaka (2oo ml)
50 ml mleka
ulje


Priprema:

Crni luk iseckati i propržiti na ulju, dodati so, alevu papriku, biber i sve izmešati. Krompir očistiti oprati i iseći na listiće. Ja sam ga najpre malo i probarila.

U podmazan uljem đuveč poređati pola krompira pa dodati mleveno meso i odozgo prekriti ostatkom krompira. 

U činiju staviti pavlaku, jaja i mleko i žicom izmešati i preliti preko krompira. Malo protresti đuveč i staviti u rernu koju ste zagrejali na 200° C.  Poželjno je da krompir pokrijete poklopcem ili Al-folijom. Pred kraj otkriti da se zapeče. Peći oko 40-45 min. da lepo zarumeni. 


Najpre smo izdinstali 6oo gr mešanog mlevenog mesa i u to dodali začine koje volimo.


Zatim sam u aparatu za kuvanje na pari najpre malo obarila krompire .. jedno 15-ak minuta.

I u nauljenu tepsiju slagala red krompira, red fila i gore krompir.

Preko prelila nalivom



I ovako je izgledala naša musakica kada je bila gotova.








P r i j a t n o !!!



Evo kako izgleda i originalan recept naše drage bake Jelene










Нема коментара:

Постави коментар