Potrebno je:
7oo gr krompira
6oo gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
1 kafena kašika aleve
mleveni biber
so (može začin)
za naliv:
3 jaja
1 pavlaka (2oo ml)
50 ml mleka
ulje
Priprema:
Crni luk iseckati i propržiti na ulju, dodati so, alevu papriku, biber i
sve izmešati. Krompir očistiti oprati i iseći na listiće. Ja sam ga najpre
malo i probarila.
U podmazan uljem đuveč poređati pola krompira pa dodati mleveno meso i odozgo prekriti ostatkom krompira.
U činiju staviti pavlaku, jaja
i mleko i žicom izmešati i preliti preko krompira. Malo protresti đuveč i
staviti u rernu koju ste zagrejali na 200° C. Poželjno je da
krompir pokrijete poklopcem ili Al-folijom. Pred kraj otkriti da se
zapeče. Peći oko 40-45 min. da lepo zarumeni.
Najpre smo izdinstali 6oo gr mešanog mlevenog mesa i u to dodali začine koje volimo.
Zatim sam u aparatu za kuvanje na pari najpre malo obarila krompire .. jedno 15-ak minuta.
I u nauljenu tepsiju slagala red krompira, red fila i gore krompir.
Preko prelila nalivom
I ovako je izgledala naša musakica kada je bila gotova.
P r i j a t n o !!!
Evo kako izgleda i originalan recept naše drage bake Jelene
Нема коментара:
Постави коментар