недеља, 1. март 2020.

Kako se blanšira brokoli i ostavlja za zamrzivač





Nikada do sada nisam blanširala brokoli za zamrzivač, a kako on brzo propada ako stoji, rešila sam da probam i da ga sačuvam.
Nije uopšte komplikovano to uraditi, samo iziskuje malčice truda i vremena.

Obično se u našim trgovinama može kupiti ovakva jedna glavica koja je teška oko 5oo gr. 

Ovako treba da izgleda lep brokoli.

Ono što jedino odbacujem kada ga pravim jesu upravo ovi donji delovi stabljike.

Posebno za blanširanje odvajam korenaste delove biljke, 

a posebno cvetove. 
Razlog je taj što cvetovima treba manje vremena za blanširanje.
Korenastim delovima 5-6 minuta, a cvetovima samo 3. 

I od 2 glavice brokolija dobili smo na kraju ovo.

Da napomenem samo da povrće nakon blanširanja treba odmah staviti pod mlaz hladne vode.

Нема коментара:

Постави коментар