четвртак, 9. април 2020.

Varivo sa zeljem u doba Korone (na moj način)




Potrebno je:

ulje
400 gr mlevenog mesa,
so, biber po ukusu
ja dodajem već dinstani crni luk
***
4-5 kašika pirindža
3 veze zelja,
1 veza mladog crnog luka,
vode da ogrezne
i začina po želji





Priprema:


4oo gr mesa dinstati na ulju,
dodati soli i bibera po ukusu,
plus dinstani crni luk (u mom slučaju zaleđeni),


na kraju dinstanja samo sam posula preko mesa 4-5 kašika pirinča



Očistila sam zatim 3 veze mladog zelja i 1 vezu crnog luka

Zelje stavila u šerpu, a najpre ga dobro oprala i iseckala na deblje rezance.


Preko zelja stavila sam već pripremljeni nadev od mesa, luka i pirindža.


Odozgo iseckala i vezu mladog luka
i nalila vodom da ogrezne.



vezica mladog crnog luka 


Pošto je meso bilo već dobro uprženo, zelje sam kuvala 3o minuta.
Ovo jelo možete poslužiti uz pavlaku ili kiselo mleko.





P r i j a t n o !!!
















Нема коментара:

Постави коментар