понедељак, 25. мај 2020.

Pita s mesom

 



1) Sneška


Izdinstaš  500 gr mesa sa 1 glavicom luka

začiniš

500 gr kora ređaš redom 

i kada je složena isečeš na kocke i preliješ nalivom

dve kore pa fil na svaku drugu koru

ravno slažem

 

N a l i v :

5 jaja umutiti

dodati kašičicu soli

2dcl kisele vode i malo mleka

  

 














P r i j a t n o !!!


*************************

2) moja Ljubica

ako ima 21 kora na 3x7 kora

fil mleveno meseo začinjeno

 

iseči na kocke pa preliti sa 2 dcl ulja koje cvrči ..

pleh da isto bude na šporetu

ulje ide među isečene žljebove

 

N a l i v :

5 jaja, 1 pavlaka,

malo mleka i 1 prašak za pecivo


******************************



3) Pauna

5oo gr kora

meso od 300 do 500 gr

luka po ukusu ja 4 glavice i

2 šargarepe manje

Kad izdinstaš dodaš 1 pavlaku i ređaš

obavezno 3 kore dole i 2 na vrh

zarežeš

složiš pa preliješ jajima i mlekom a kore heljdine

P r e l i v :

zaliješ sa 3 do 4 jajeta i pečeš

Mogu i kore od lazanje.

mleka oprilike 1/2 litre

 

Bez ulja. Samo po dnu tepsije.

A stavljaš pavlaku kad to izdinstaš te bilo bi premasno još i ulje

ne stavljaš nadev na svaku koru već raspodeliš

ja to odokativno

 

Нема коментара:

Постави коментар