понедељак, 15. јун 2020.

Voćni tart ili tartalete



za linzer testo:

2 jaja 
3 žumanca
35o gr margarina ili maslaca
3oo gr šećera
75o gr brašna

ovako izgleda nakon pečenja od 5 do 6 minuta testo za 1 tartaletu

Zatim se obod korpice premaže gelom, da bi se lakše paniralo seckanim lešnicima



Unutra u korpicu ide vanil-krem i on se nanosi u obliku kupice

preko se vidi kao neki žele providni ... i okolo da bi se testo paniralo lešnicima,
premaže se takođe tim gelom

voće može biti samo jedno ili raznoliko





Ovako izgleda veliki tart u kućnoj varijanti (juče je pravila moja koleginica Tijana).

ili Majina verzija velikog tarta



Za fil u unutrašnjosti skuvati 1 kesicu pudinga i posebno umutiti 2 kesice šlaga, pa to pažljivo sjediniti da se dobije fini, baršunasti krem.

Preko voća se može staviti žele Dr Oetker



A kako se pravi ovaj preliv, možete naći na stranici oficijelnog sajta Dr Oetker --- OVDE


Voće premazujete polako silikonskom četkicom .. ukoliko je imate.


Inače originalan kalup za izradu voćnog tarta izgleda ovako:




Нема коментара:

Постави коментар