четвртак, 18. јун 2020.

Punjene tikvice u rerni




Potrebno je:
1 kg tikvica 
1/2 kg mlevenog mesa
       ulje
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
100 ml kuvanog paradajza
100 gr pirinča
paradajz za zatvaranje
biber, so..
2-3 čena belog luka
peršunov list

Priprema:

Ispržiti na ulju glavicu luka i rendanu šargarepu, pa kad se proprži dodati mleveno meso začin, so, mleveni biber i peršunov list. Pirinač oprati u nekoliko voda, pa i njega dodati ili ga skuvati. Tikvice očistiti ako su dugačke iseći ih na željenu dužinu pa ih izdubiti i puniti pripremljenim filom. 
Svaku tikvicu napunjenu u plehu politi sa malo ulja.
Zatvarati krugovima svežeg paradajza. Peći u rerni na 200°C 40-45 min. 
Služiti toplo uz neku čorbicu i krompir pire.
Najpre pleh pokriti Al-folijom da se malo lepo kuva jedno 1o-15 minuta.
Tikvice pred pečenje politi i sa malo kuvanog paradajza.







Naš novi stalak za ulje ;))


   




Preko svake ove tikvice politi po malo ulja

Lepo je npr puniti malo okruglih tikvica i malo crvenih paprika
7 tikvica + 3 paprike 

Prekriti pleh Al-folijom da bi se malo kuvale .. ali foliju probušiti malo









****





*** Čorbica od tikvica

Ostatak fila i tikvice udubljenje (iseckati), umutiti 1 jaje i napraviti čorbicu plus 1 kašika brašna .. napraviti neke dronjke.
















*** Kako napraviti dronjke za supu/čorbu 


Potrebno:
1 jaje
2 pune kašike brašna
vrlo malo ulja
nekoliko kapi vode


U tanjir razbiti jaje, pa ga viljuškom malo umutiti, dodati dve kašike brašna, pa i to mutiti viljuškom, nekoliko kapi ulja i nekoliko kapi vode. Dobro sve izjednačiti da nema grudvica da bude glatka masa ne mnogo gusta da kad se zahvati viljuškom pada u parčićima.







Kad supa provri polako nagnuti tanjir da dronjci sami ispadaju iz danjira u obliku parčića dronjaka. Promešati i pustiti da supa vri oko 5 min. da se dronjci skuvaju t. da budu mekani. Supi dodati sitno seckanog peršunovog lista. 




P r i j a t n o !!!




Evo kako to izgleda u originalu kod Bajke i Dejke u kuhinji



Нема коментара:

Постави коментар