понедељак, 20. септембар 2021.

Plum torte (po receptu gđe Zorice Pavlović)




Sastojci: 

 

115 g putera sobne temperature,

100 g šećera,

1 kesica vanilinog šećera,

korica od pola limuna,

2 kašike soka od limuna,

135 g brašna,

pola kesice praška za pecivo, prstohvat soli,

2 jajeta, šljive prepolovljene na pola

i još: 

1 do 2 kašike šećera, pola kašike cimeta

 

Priprema:

Uključiti rernu da se greje na 175°C.

 

Puter sobne temperature umutiti sa šećerom u penastu masu.

Brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo izmešati i polako prosejati iznad zdele u kojoj mutite puter i umutite zajedno sa puterom i šećerom.
Dodati izrendanu koricu limuna (ako ne volite ukus limuna, možete i izostaviti), dodati vanilin šećer i jedno jaje i umutiti pa dodati i drugo jaje i umutiti sve zajedno.

Masa je dosta gusta.

 

Pripremiti kalup za tortu, veličine 20 cm i sipati špatulom ili kašikom, masu u pleh. Kalup možete da poprskate sprejem za pečenje ili blago premažete hladnim puterom i posuti brašnom, višak istresite ili prekriti dno i stranice sa pek-papirom.



Moja napomena posle prvog pravljenja glasi da treba odmah praviti duplu meru.


Pleh obložen pek-papirom

Limunov sok


Šljive treba skroz zaroniti u testo i mogu biti i sitnije sečene


Ovako je izgledao presek mog kolača






Originalan recept je moje drage prijateljice sa FB - gđe Zorice Pavlović i nalazi se ovde:

Plum torte



P r i j a t n o !!!




















Нема коментара:

Постави коментар