петак, 24. септембар 2021.

Zimnica - mesnate paprike u tegli sa neodoljivim dodacima (recept Letina kuhinja)




Sastojci:

* 2 kg paprika

* 2 l vode  

* 1 supena kašika soli

* 2 srednje šargarepe  

* 3-4 čena belog luka

* sveži peršun

* biber u zrnu, so, šećer i sirće 9%

 

Priprema:

Paprike oprati, očistiti pa stavljati u kipuću vodu 3-4 min. Zatim puniti tegle i dodavati, beli luk, peršun, šargarepu i biber u zrnu. Zatim u svaku teglu staviti jednu kašičicu soli, jednu kašičicu šećera i po 100 ml sirćeta. Tegle zatim naliti hladnom vodom. Zatvoriti i izvršiti pasterizaciju - 9o minuta na 9o°C.

Pre pravljenja zimnice tegle idu u rernu 1o minuta na 1oo°C.

 

Prijatno!





















Originalni recept je moje drage prijateljice sa FB Lete i on se nalazi ovde:


Zimnica - mesnate paprike u tegli sa neodoljivim dodacima


Ovako to izgleda kod Lete


Нема коментара:

Постави коментар