Trebalo je napraviti današnji ručak od 2 ćureća krila ;))
Moja ideja je bila da najpre od njih skuvam klasičnu supu. Skuvajte je kao što to i obično radite. Ja sam u vodu dodala 3 šargarepe, 1 koren peršuna, 1 paštrnak, 1 crni luk i 1 lovorov list i ova 2 ćureća krila sa slike.
Kada je zelen bila skuvana, povadila sam je iz supe i u supu ubacila 2 sečene tikvice.
Krila sam ostavila još da se bare i sa tikvicama
(2 krila će kasnije ići na roštilj u rerni, a 2 u kesu za pečenje)
Zelen obično isečem na kolutove i vratim nazad u supu ili čorbu. Ukoliko nije upotrebljiva (drvenasta unutra), sve to, crni luk i tikvice miksam u secku da se dobije lepa ujednačena masa.
Ovo je recept moje drage kume Sneške koja kaže "kad deca ne vole svo povrće, ovo je jedinstveni način da vole" ;)) i u pravu je.
Znači u ovo sipam i malo supe
Ovo mi je secko:
Bosch MMR o8o1
Svu izmiksanu masu sam samo vratila u posudu gde se nalazila supa i dodala šaku peršuna i beli luk u prahu i začine koje vi još volite (koristite)
Prijatno!
***
Ostatak ćuretine koja je planirana za današnji ručak pekli smo u kesi za pečenje u
maloj rernici 3o minuta. Premaz je samo bio senf i začin.
Нема коментара:
Постави коментар