Najpre sam pileći batak, karabatak i džigerice marinirala u smesi od
maslinovog ulja, senfa, začina i origana. Ostavila potom neko vreme u frižideru.
Šampinjone sam lepo očistila,
kao i 2 mlade tikvice - 1 sam pekla sa korom, a drugu bez.
Dragi voli samo oljuštene da jede.
A zatim sam u drugoj posudi prelila mešavinom maslinovog ulja i
začina i šampinjone i tikvice.
Prvo sam pekla piletinu i džigericu 2o minuta u maloj rernici (model SEVERIN,
tip 2o2o), a potom džigericu izvadila napolje, jer je njoj dovoljno
sasvim i nekih 15 minuta.
Ovo je bio prvi put i bila je proba.
Zatim sam piletini dodala i tikvice i šampinjone i nastavila pečenje još nekih
15 minuta.
Povrće pred sam početak pečenja
Na kraju je sve to izgledalo ovako.
Uz ovaj ručak lepo se slagala i tarator salata,
kao i Krem-čorba od šargarepe
Mladi krastavci, so, beli luk,
ovom prilikom bilo je ovčije kiselo mleko i mirođija.
Нема коментара:
Постави коментар