Potrebno je:
3 tikvice,
krompirića po želji,
maslinovo ulje,
suvi domaći začin;
Tikvice sam samo lepo oljuštila i isekla na komade koje vidite gore na slici.
A krompiriće dobro oprala i samo obarila nekih 1o-15 minuta - ne duže.
Zatim krompir oljuštila i svo povrće prelila sa malo maslinovog ulja i posula malo začinom.
To je pre pečenja izgledalo otprilike ovako.
Uz to su se u malom šporetiću pekle i krmenadle u kesi za pečenje.
Krmenadle samo premazati senfom i posuti začinom i peći ih u kesi oko 3o-45 minuta.
Neke krompire sam i oljuštila, a neke i namerno nisam - da probamo kako izgledaju obe verzije.
Pekli su se i oni u rernici 15 minuta - nema potrebe duže.
Uz to je bila i salata od pečenih crvenih paprika.
Нема коментара:
Постави коментар