Potrebno je:
3oo gr žute boranije,
6 mladih krompira,
1/2 pola veće glavice crnog luka i 3 čena belog,
oko 5oo gr belog pilećeg mesa,
2 veće šargarepe,
1/2 korena paškanata,
2 supene kašike ulja,
soli i začina po želji i lišće peršuna za kraj;
Juče je bio dan za žutu boraniju.
Dragi je na pijaci pre neki dan kupio malo više od 1 kg ove žute.
Sve sam očistila, oprala i spremila i bilo je tačno tako očišćene 1 kg.
Sredila sam je na sledeći način: 3oo gr za kuvanje odmah i 7oo gr za zamrzivač blanširala (1 kesu od 3oo gr i 1 kesu od 4oo gr).
Količina krompira mladih koja je stavljena u jelo.
Krompir sam namerno sekla na krupne kriške.
3oo gr boranije
beli i crni luk
belo pileće meso - fileti
Namirnice za kuvanje
Početak je skoro uvek isti - u vodu stavim 1 list lorbera, domaći začin i 2 supene kašike ulja.
Opet sam jelo nalila pred kraj skoro i paradajzom i sa malo kečapa, kao i prethodno:
Bosanski lonac - letnja verzija na moj način
Peršun iz moje bašte ;)))
Na kraju je jelo izgledalo ovako.
P r i j a t n o !!!
Нема коментара:
Постави коментар