Potrebno je:
1,3oo kg pilećeg belog mesa (u ovom slučaju to je bilo 2 komada),
domaći začin, soli po ukusu, senf, biber,
origano,
maslinovo ulje i začini koje Vi volite - po želji;
Belo pileće meso sam odvojila od kostiju i kožica, iseckala na kocke i stavila u šerpicu. Tu sam dodala i ostale začine - navedene gore.
Na 1 belo pileće meso stavljam npr. 2-3 kašike supene maslinovog ulja
(Vi stavite ono koje imate i koje volite).
Ono što je otpalo od čistog fileta mesa stavila sam OVDE.
Na kraju sam kosti očistila od ostataka mesa i meso vratila nazad u jelo, a kožicu bacila.
Tako marinirano belo meso, poklopljeno sam ostavila u frižideru 2 sata.
Nakon toga sam poređala u pleh i pekla u maloj rernici SEVERIN model 2o2o - 2o minuta.
Nakon pečenja to je izgledalo kao na ovoj slici.
Ovako pripremljeno meso možete imati nekoliko dana kao prilog uz povrće.
P r i j a t n o !!!
Нема коментара:
Постави коментар