Potrebno je:
6 manjih tikvica,
3 (barene) šargarepe,
65o gr belog pilećeg filea (ili po želji),
začini,
1 veća glavica crnog luka,
Najpre sam iseckala 2 velike glavice crnog luka. Jednu sam koristila za PARADAJZ SALATU, a drugu za ovaj čušpajz.
Crni luk možete najpre dinstati na malo ulja. Ja ne dinstam luk na početku tako, nego ga samo stavljam u jelo. Suprug tako jedino voli. Dakle, koristila sam deo supice u kojoj se barila šargarepa, tu nasekla belo pileće meso, dodala luk i začine i pustila tako da se dinsta sve zajedno oko 15-ak minuta.
Za to vreme sam oprala i očistila 6 mladih tikvica.
I nakon dinstanja mesa i luka dodala i tikvice u jelo.
Nisam dodavala nikakve više vode, jer tikvice same puste gomilu. Samo sam dodala još i začine i pustila da se nekih 4o-minuta poklopljeno sve lepo kuva.
Šest šargarepa sam na početku obarila i iseckala i pola dodala pred kraj u ovaj čušpajz, a pola u Krem čorbu.
Pošto je šargarepa prethodno bila obarena, nju sam dodala samo na kraju i blago jelo promešala.
Za čušpajz od tikvica kao začin volim mirođiju i nju stavim preko jela na samom kraju.
Evo i vidite na slici koliko su vode pustile tikvice dok su se kuvale.
P r i j a t n o !!!
Нема коментара:
Постави коментар