Potrebno je:
1 koren paškanata, 1 koren peršuna,
PILEĆI TEMELJAC koji mi je ostao od prošlog kuvanja piletine i koji nisam iskoristila,
5 šargarepa,
1 keleraba,
3 čena belog luka, malo ulja
začini po želji;
peršun i paškanat
5 šargarepa sam samo 1o-ak minuta blanšilara za đuveč, a 5 sam koristila za ovu krem-čorbicu
Zelen sam delom blanširala, a delom barila za supicu, u temeljcu koji gore pominjem.
Pola od ovog belog luka sam koristila za đuveč, a pola za čorbicu.
1 mlada keleraba
Pileći temeljac od prethodnog puta
Deo šargarepe sam nakon barenja, usitnila u secku.
i dobila jednu ovakvu masu.
To mi je bila osnova za krem-čorbicu.
Posebno sam oprala i očistila kelerabu i listove i koren pripremila za barenje, sve sem drščica.
Barena keleraba
Na malo ulja sam prodinstala ta 3 čena belog luka, dodala masu od miksovane šargarepe i nalila delom temeljca.
U to iseckala i obareni peršun i paškanat, začinila po želji i ukrasila listovima peršuna.
Ovo jelo ako se napravi gušće, glat može poslužiti i kao lepo varivo.
P r i j a t n o !!!
Нема коментара:
Постави коментар