Često nailazim na pitanje kako skuvati testeninu. Ja je doduše ne kuvam da bih je nakon toga prelivala nekim pastama i slično. Ja je jednostavno volim tako klot i samo prelivenu malo kečapom, ali koliko god je volim - izbegavam. ;)) Ženska posla
Testeninu ne kuvam više u dubokim šerpama i slično. Kuvam je u tiganju .. da da, dobro ste čuli u tiganju, sipam malo vode, malo ulja i malo soli i čekam da provri voda.
Evo upravo jutros sam kuvala ovu testeninu na primer. Ima i naših testenina koje su dobre.
Ovo je ta voda koja upravo vri. U nju ubacim samo željenu količinu testenine, isključim odmah ringlu, promešam dobro i to je sve.
Nakon ovog postupka, poklopim tiganj i sačekam jedno 2o do 3o minuta.
Ovako to izgleda nakon tih recimo 2o minuta. Nikakve vode nema viška za procediti. Tačno je bilo onoliko koliko treba.
I ono što ja najviše volim jeste samo malo kečapa odozgo.
mmmm ... spremni smo ... ;)))
Na ovu kombinaciju, kada spremam za druge, naseckam malo šunke na primer, narendam na krupno bareno jaje, kačkavalj, malo origana i to je to.
I ovako na kraju izgleda ta moja omiljena testenina. ;)))
P r i j a t n o !!!
Нема коментара:
Постави коментар