Ovo povrće trebalo je grilovati u rerni sa skoro obarenom piletinom iz supe.
Evo OVAKO
Leva strana tikvica u plehu je oljuštena, a desna nije (za one koji tako to vole).
Pitala sam kod mene u radnji MAXI prošle nedelje kako griluju oni povrće i mislim da je upravo ovo pravi recept - preliti samo nekoliko kašika ulja .. dakle bez soli i bez ikakve vode.
Ja sam na celu ovu gore tepsiju prelila svega 3 kašike supene maslinovog ulja.
Ovako su na kraju izgledale grilovane tikvice i to mi je skoro najomiljeniji način kako ih volim. Ne volim kad puste gomilu vode, ali ovako da.
Ovako je to sve izgledalo na kraju, s tim što je šargarepa samo barena u supi.
***
Uz ovo gore grilovano povrće lepo mi je išla grčka salata - paradajz, krastavci, crni luk, kockice sira, so, origano i maslinovo ulje preko.
Ovde treba dodati još masline i seckanu papriku svežu.
Originalan recept moje prijateljice Slavice, nalazi se OVDE.
A može i PROJA
P r i j a t n o !!!
Нема коментара:
Постави коментар