недеља, 31. јул 2016.

Mešano gril povrće sa barenom piletinom iz supe



Potrebno je:
1 plavi patlidžan,
2 tikvice,
1 crvena paprika   i
1 žuta paprika;


Svo povrće dobro oprati, oljuštiti i iseckati.

Samo plavi patlidžan usoliti i staviti u đevđir da se tako ocedi, najmanje 3o minuta. Nakon toga lepo ga isprati i osušiti.

Seckano povrće spremno za rernu

i dodat patlidžan na kraju - i sve to preliveno samo sa 2 kašike maslinovog ulja .. znači BEZ soli

Pre pečenja je izgledalo ovako

A nakon pečenja ovako - peklo se nekih 45 minuta u maloj rernici 

I kao prilog bilo je bareno meso iz supe - batak i karabatak (kožicu sam skinula i nakon barenja bacila).



***

I uz to je lepo išla salata od pečenih crvenih paprika - samo dodato malo soli, maslinovog ulja i sirćeta:






P r i j a t n o !!!







Нема коментара:

Постави коментар